tantra, de weg van intimiteit en extase

Tantra, de weg van intimiteit en extase

Tantra

Leven in vrijheid betekent jouw uniek-zijn leven

Bij Abhika Tantra vindt je een veilige en open ruimte om met nieuwsgierigheid jezelf te spiegelen, om je impulsen te begrijpen en van oude patronen en routines naar een bevrijdende eigen stroom te bewegen.

Tantra nodigt uit om ontspannen om te gaan met gevoelens en verlangens, vrij van oordeel en met beide benen op de grond. Tantra helpt je tot een dieper bewustzijn over wie je bent en hoe je handelt. Dat brengt je tot een diepere intimiteit met jezelf en de mensen om je heen. Extase ligt op de weg naar binnen.

Tantra is transformatie

De kracht van Tantra ligt in het accepteren van alles wat je in jezelf opmerkt en nieuwsgierig te zijn naar elke ervaring. Dit vraagt om vertraging en aanwezigheid in elk moment, zonder direct te handelen. Als je je opent voor jouw lichamelijke gevoeligheid, zullen levenslust, kracht, zachtheid en seksuele energie zich intenser manifesteren. Oude patronen en blokkades hoeven niet weg. Als je jouw eigen patronen en weerstanden werkelijk onder ogen ziet, begrijpt en doorleeft, dan kun je er steeds makkelijker mee zijn en kunnen ze uiteindelijk transformeren. Tantra brengt je gedachten tot rust in het besef dat je niets anders wilt zijn dan wie je in de kern al bent.

Kashmirische Tantra

Het leven ten diepste ervaren. Dat is waar de Kashmirische Tantra ons in wil meenemen. Waar wij veelal hebben geleerd om houvast en veiligheid te zoeken in de wereld om ons heen (relatie, werk, wonen), nodigt de Kashmirische Tantra ons uit om vanuit onszelf te ervaren dat het leven bestaat uit een onophoudelijke stroom van veranderingen. De Kashmirische Tantra geeft ons eenvoudige en dagelijks toe te passen handreikingen om ons de vanzelfsprekende kant van het leven meer toe te eigenen, zodat we ook onze schaduwzijden met vertrouwen onder ogen kunnen zien.

Deze Tantrische traditie helpt je jouw gevoeligheid te vergroten door middel van verfijnde technieken rond adem, meditatie, dans, waarnemen en aanraken. De doorlopende onvoorspelbare veranderende ervaringen die zich aan ons voordoen, laten ons steeds meer beseffen dat onze mind, ons ego, ondergeschikt is aan het leven zelf. De ontwikkeling van dit bewustzijn brengt rust in het dualistisch denken en smelt de fysieke en emotionele blokkades. Kashmirische Tantra maakt het lichaam gevoeliger. Ervaringen worden steeds subtieler. Kracht en helderheid rijzen op vanuit een stille, aardse basis. Het contact met een innerlijk diep weten brandt twijfels en zorgen uit het hoofd.

Tandava Dans Yoga

De Tandava Dans Yoga is de belangrijkste meditatie binnen de Kashmirische Tantra traditie. Een dynamische meditatieve dans waarin je jezelf laat leiden door de natuurlijke stroom van je adem. Door helemaal aanwezig te zijn bij de beweging van je ademhaling, maak je op een dieper niveau contact met je lichaam. De vloeibaarheid en doelloosheid van deze meditatie draagt bij aan de ineenstorting van het rigide systeem wat ons uit de directe en actuele ervaring probeert weg te houden.

Kashmirische Massage

De Yoga van Aanraking dringt door tot het diepst van de ziel. Een subtiele balans tussen aanraken en loslaten nodigt het lichaam uit zich over te geven en te smelten. De mind is niet langer in staat om zich vast te klampen aan haar vaste strategieën en zal de overgave van het lichaam volgen. Daardoor kom je in direct contact met jouw Bron. Een natuurlijke ervaring van zelfvertrouwen dient zich aan en jouw innerlijke kracht vloeit als een gouden stroom van liefde door je heen. De Yoga van Aanraking vraagt een acceptatie van alle gevoelens en gedachten die zich aan je voordoen. Door niets in jezelf af te wijzen val je samen met jezelf in een adembenemend diepe rust.

Tattva's

Dit systeem van 36 niveau's van perceptie is de basis van de Kashmirische tantra en het Kashmirisch Saivisme. De tattva's zijn een onmisbaar hulpmiddel in de weg naar absoluut gewaarzijn. Door ze steeds dieper te doorleven en te doorvoelen, word je steeds meer gewaar van de Werkelijkheid. Direct en helder.

Komende Workshops

1
may
The Art of Touch
1 day - start 13.00

9
mei
De Kunst van Aanraken
1 dag - start 10.00

Abhika Tantra

theo de klein

06 - 5477 545306 - 5477 5453
 

 


© 2019 Abhika Tantra - All Rights Reserved | © photo's Hubble, NASA/ESA | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden